Arbeidsongeschiktheid en verzuim voorkomen

Meerdere mogelijkheden om arbeidsongeschiktheid en verzuim te voorkomen

Of het nu gaat om het inzetten van een coach, mediator of andere specialist om verzuim en arbeidsongeschiktheid te voorkomen, bij ReFit is er altijd wel een maatwerkoplossing mogelijk.

Bijvoorbeeld educatie als effectieve maatregel om herhaald verzuim de pas af te snijden, behoort tot deze mogelijkheden.  

Voorkomen van verzuim door coaching

Signalen die wijzen op verzuim worden veelal niet, of te laat herkend. ReFit kan u snelle, laagdrempelige en effectieve instrumenten aanbieden om verzuim van uw medewerkers te voorkomen. Coaching helpt om patronen te doorbreken, te ontspannen en om te gaan met nieuwe stressvolle situaties. In het coachingstraject pakken we de stress- en (bijna) burn-out problematiek aan. Deze gesprekken kunnen ook in deze tijd met alle richtlijnen van dien, gewoon fysiek plaats vinden.

Een effectieve methode: mediation

Mediation is goedkoper dan twee advocaten en een rechtszaak en voorkomt ook nog eens verzuim. Het is een goede methode voor situaties die onoplosbaar lijken. Of het nu gaat om de relatie werkgever, werknemer of werknemers onderling, tijdige inschakeling van een specialist kan voor beide partijen de schade beperken. Het is geen strijd tegen elkaar maar samen tot een oplossing komen is het doel. Alles wat ter sprake komt is vertrouwelijk. Mediation werkt alleen als beide partijen bereidt zijn om te onderhandelen en elkaar over en weer iets te bieden hebben. Ruim 75% van alle mediationtrajecten leidt voor de partijen tot een acceptabele oplossing.

Wettelijke verplichting RI&E

Een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is niet alleen wettelijk verplicht maar een veiligheidskundige kan u adviseren en ondersteunen bij het opstellen van uw plannen en er mede voor zorgen dat de veiligheid en gezondheid van uw werknemers optimaal worden.

Er zijn meerdere mogelijkheden om verzuim en arbeidsongeschiktheid in uw organisatie te voorkomen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie of wilt u meer informatie ontvangen over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Klant aan het woord

De rapportages uit het gebruiksvriendelijke verzuimsysteem geven ons inzicht in ons ziekteverzuim. ReFit is laagdrempelig en er zijn korte communicatielijnen. Ik voel hun persoonlijke aandacht en betrokkenheid.
De verzuimbegeleiding van al onze medewerkers hebben wij uitbesteed aan ReFit. Door het eigenrisicodragen krijgen we de kosten van verzuim veel beter inzichtelijk en ReFit neemt ons veel werk uit handen